Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Tα βλέμματα στην έβδομη αγωνιστική...

Επτά αγωνιστικές πρέπει να περιμένουν οι Ελληνες φίλαθλοι για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. To Mαρούσι θα υποδεχτούν οι πρωταθλητές στο ΟΑΚΑ την 1η αγωνιστική, στο Αιγάλεω θα παίξουν οι "ερυθρόλευκοι", όπως προέκυψε στην κλήρωση της Α1 ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2008-09.
Δηλώσεις προπονητών
Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός): «Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Είναι ντροπή. Ηρθε η ώρα για πράξει και όχι μόνο λόγια».
Παναγιώτης Γιαννάκης (Ολυμπιακός): «Το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι θεαματικό και θέλουμε τον κόσμο, που είναι άσχημο που δεν θα τον έχουμε στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια (τιμωρημένος ο Ολυμπιακός 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) κοντά μας. Ελπίζω να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας όλο το χρόνο. Αν παίξουμε καλό μπάσκετ θα φτάσουμε ψηλά. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Ελπίζω να λυθεί το ασφαλιστικό στην Α2, προκειμένου οι παίκτες να έχουν καλύτερες συνθήκες και να φέρουν και νέους στο γήπεδο».
Παναγιώτης Αλεξανδρής (Μαρούσι): «Εμείς σαν διοίκηση κάναμε το καθήκον και φέραμε αξιόλογους παίκτες. Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες. Σαν Μαρούσι θα επιδιώξουμε να διπλασιάσουμε τα εισιτήρια».
Λιβέρης Ανδρίτσος (Πανιώνιος): «Είμαστε έτοιμοι και με περισσότερο κόσμο και καλύτερη ομάδα θα είμαστε εκεί που πρέπει».
Ηλίας Ζούρος (Πανελλήνιος): «Το να ξεκινάει ένας προπονητής από την αρχή της σεζόν είναι σημαντικό. Στόχος μας είναι να φορμαριστούμε και να ανταπεξέλθουμε στην Ευρώπη. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολύμπιας Λάρισας): «Για 2η διαδοχική χρονιά κερδίζουμε το βραβείο ήθους. Στο γήπεδο μας υπάρχει πολιτισμός. Οσοι δουλεύουν στην Ολύμπια προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας».
Θανάσης Σκουρτόπουλος (Αιγάλεω): «Οι συνθήκες είναι καλύτερες και η ομάδα οργανωμένη. Ελπίζω να μην έχουμε απώλειες παικτών και εύχομαι ότι καλύτερο. Λαχεία παικτών δεν υπήρξαν ποτέ, οι παίκτες γίνονται μέσα από τη δουλειά όπως ο Τζάαμπερ».
Εμμανουήλ Λελούδας (ΑΕΛ): «Πρώτα απ' όλα συγχαίρω την συμπολίτισσα Ολύμπια για το βραβείο. Εμείς κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο. Φέτος βάλαμε ένα "τίγρη" (σ.σ. Βαγγέλη Αλεξανδρή) στη μηχανή μας και τα "τιγράκια" του θα κάνουν το καλύτερο. Θα ακολουθήσουμε στο ακέραιο τη φιλοσοφία του προπονητή και του χρόνου τέτοια μέρα θα είμαι εδώ και πάλι για δηλώσεις».
Γιάννης Σφαιρόπουλος (Κολοσσός Ρόδου): «Εύχομαι ένα καλό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες να δείξουν το καλύτερο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε μία ομάδα νοικοκυρεμένη που θέλει να καταξιωθεί στην Α1».
Αργύρης Πεδουλάκης (ΠΑΟΚ): «Είναι μία δύσκολη προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει από το μηδέν. Εχει τέτοιο κόσμο που αν έρθει στο γήπεδο σίγουρα θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις».
Γιάννης Χριστόπουλος (Τρίκαλα): «Σίγουρα είμαι χαρούμενος που η διοίκηση με εμπιστεύθηκε σε μία δύσκολη στιγμή».
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της νεοφώτιστης Καβάλας από την κλήρωση του πρωταθλήματος.
Οι βραβεύσεις του ΕΣΑΚΕ για την περυσινή σεζόν
Τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλο Γιαννακόπουλο βράβευσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης για την κατάκτηση του νταμπλ το 2008. Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος αναδείχτηκε ο Ίαν Βουγιούκας που πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του ΑΓΟ Ρεθύμνου. Ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού (είχε αγωνιστεί δανεικός στον ΑΓΟΡ) δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η διάκριση. Θέλω να βοηθήσω φέτος τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τους στόχους του."
Στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος 2007-08 οι Aντονι Γκράντι (πόιντ γκαρντ Ολύμπιας Λάρισας), Δημήτρης Διαμαντίδης (γκαρντ Παναθηναϊκού), Βασίλης Σπανούλης (σούτινγκ γκαρντ Παναθηναϊκού), Τζερεμάια Μάσεϊ (Πάουερ Φόργουορντ Aρη) και Γιάννης Μπουρούσης (σέντερ Ολυμπιακού).
Oι ομάδες που αναφέρονται αφορούν την περυσινή αγωνιστική περίοδο 2007-08.
Ο Αντονι Γκράντι δήλωσε: "Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και την ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας γιατί με βοήθησαν να αναδειχτώ και να γίνω καλύτερος. Ευχαριστώ και τη διοίκηση για την οργάνωση, χάρη στην οποία κρατήσαμε το οικογενειακό κλίμα. Πιστεύω πως φέτος θα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα πράγματα."
Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: "Κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού που κάθε μέρα που περνάει με κάνουν καλύτερο παίκτη και άνθρωπο. Εύχομαι φέτος να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς βία, να δούμε υψηλό θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος."
Ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που με βοήθησε να φτάσω εδώ που είμαι. Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα και να έχουμε υγεία."
Το βραβείο του Τζερεμάια Μάσεϊ παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης: "Ο Τζέι κόσμησε το ελληνικό μπάσκετ, έπαιξε, πάλεψε και προσπάθησε μέσα στο παρκέ. Ήταν ήδη μεγάλο όνομα όταν ήρθε στον Aρη και εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες που βρήκε και έκανε το μεγάλο βήμα. Θα τον χαιρόμαστε την επόμενη χρονιά με τη Ρεάλ στην Ευρωλίγκα," είπε ο Γιάννης Δαμιανίδης.
Τον Δημήτρη Διαμαντίδη βράβευσε η Υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Ευχαριστώ πολύ," ήταν φειδωλός όπως πάντα ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος του Αμαρουσίου με τις μνήμες μιας εκπληκτικής πορείας από τις αρχές του δεύτερου γύρου μέχρι και τα πλέι οφ να είναι ακόμη νωπές. Τον Σούλη Μαρκόπουλο βράβευσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωννίδης. "Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των ΜΜΕ γι' αυτή τη διάκριση, τη διοίκηση που εμπιστεύθηκε την τεχνική ηγεσία σε μένα, και τους παίκτες που δούλεψαν στο γήπεδο. Ευχαριστώ και σε όλους αυτούς που απαρτίζουν την ομάδα και δεν φαίνονται, αλλά κάνουν την περισσότερη δουλειά από όλους για να τα έχουν όλοι οι παίκτες. Και πάλι ευχαριστώ στους παίκτες μου γιατί είχαν μεγάλη φόρμα και βοήθησαν να έρθει η επιτυχία την περυσινή περίοδο," κατέληξε ο Σούλης Μαρκόπουλος.
Τέλος, με το βραβείο "fair play" ή "ευ αγωνίζεσθαι" βραβεύτηκε η ΚΑΕ Ολύμπια Λάρισας γιατί δεν άνοιξε παρτίδες με τον αθλητικό δικαστή. Στον πρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Μαλάκο την τιμητική πλακέτα απένειμε ο ΓΓ Αθλητισμού Σταύρος Δουβής: "Eίμαι χαρούμενος που είμαστε εδώ πέρα σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρας μας γιατί μας δίδαξε ήθος και γιατί πέρασε τελευταία πολύ δύσκολες ώρες."
Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος
Τον Αρη φιλοξενεί ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ στη 2η αγωνιστική (18/10) στο φετινό πρωτάθλημα. Για την 4η αγωνιστική (1/11), ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ πάλι στο ΣΕΦ. Στην 6η αγωνιστική (15/11), Αρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και δίνουν σκυτάλη στην 7η αγωνιστική (22/11) στη μητέρα των μαχών, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και Αρης αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ στην 9η αγωνιστική (6/12), ενώ για τη 10η αγωνιστική (13/12) ξεχωρίζει η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Πυλαία. Τέλος, για την 11η αγωνιστική (20/12), ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
Το πρόγραμμα
1η Αγωνιστική (11/10/2008) - 14η Αγωνιστική (10/1/2008)
Παναθηναϊκός-Μαρούσι
ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου
Καβάλα-ΑΕΛ
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Ολύμπια Λάρισας-Τρίκαλα
Aρης-Πανελλήνιος
Αιγάλεω-Ολυμπιακός
18/10/2008 2η - 15η 21/1/2009
Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός
ΑΕΛ-ΑΕΚ
Πανιώνιος-Καβάλα
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ
Πανελλήνιος-Ολύμπια Λ.
Ολυμπιακός-Aρης
Μαρούσι-Αιγάλεω
25/10/2008 3η - 16η 31/1/2009
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Καβάλα-Τρίκαλα
ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος
Ολύμπια Λ.-Ολυμπιακός
Αρης-Αιγάλεω
Μαρούσι-Κολοσσός Ρ.
1/11/2008 4η - 17η 7/2/2009
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Τρίκαλα-ΑΕΚ
Πανελλήνιος-Καβάλα
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Αιγάλεω-Ολύμπια Λ.
Αρης-Μαρούσι
ΑΕΛ-Κολοσσός Ρ.
8/11/2008 5η - 18η 14/2/2009
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα
ΑΕΚ-Πανελλήνιος
Καβάλα-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Αιγάλεω
Ολύμπια Λ.-Αρης
Μαρούσι-ΑΕΛ
Κολοσσός Ρ.-Πανιώνιος
15/11/2008 6η - 19η 18/2/2009
Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Αιγάλεω-Καβάλα
Αρης-ΠΑΟΚ
Ολύμπια Λ.-Μαρούσι
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρ.
Πανιώνιος-ΑΕΛ
22/11/2008 7η - 20η 28/2/2009
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
ΑΕΚ-Αιγάλεω
Καβάλα-Αρης
ΠΑΟΚ-Ολύμπια Λ.
Μαρούσι-Πανιώνιος
Κολοσσός Ρ.-Πανελλήνιος
ΑΕΛ-Τρίκαλα
29/11/2008 8η - 21η 7/3/2009
Αιγάλεω-Παναθηναϊκός
Αρης-ΑΕΚ
Ολύμπια Λ.-Καβάλα
ΠΑΟΚ-Μαρούσι
Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ.
Πανελλήνιος-ΑΕΛ
Τρίκαλα-Πανιώνιος
6/12/2008 9η - 22η 14/3/2009
Παναθηναϊκός-Αρης
ΑΕΚ-Ολύμπια Λ.
Καβάλα-ΠΑΟΚ
Μαρούσι-Τρίκαλα
Κολοσσός Ρ.-Αιγάλεω
ΑΕΛ-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Πανελλήνιος
13/12/2008 10η - 23η 21/3/2009
Ολύμπια Λ.-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Καβάλα-Μαρούσι
Αρης-Κολοσσός Ρ.
Αιγάλεω-ΑΕΛ
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Πανελλήνιος-Τρίκαλα
20/12/2008 11η - 24η 5/4/2009
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Καβάλα
Μαρούσι-Πανελλήνιος
Κολοσσός Ρ.-Ολύμπια Λ.
ΑΕΛ-Αρης
Πανιώνιος-Αιγάλεω
Τρίκαλα-Ολυμπιακός
28/12/2008 12η - 25η 15/4/2009
Καβάλα-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Μαρούσι
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ.
Ολύμπια Λ.-ΑΕΛ
Αρης-Πανιώνιος
Αιγάλεω-Τρίκαλα
Ολυμπιακός-Πανελλήνιος
3/1/2009 13η - 26η 22/4/2009
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Μαρούσι-Ολυμπιακός
Κολοσσός Ρ.-Καβάλα
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Ολύμπια Λ.
Τρίκαλα-Αρης
Πανελλήνιος-Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια: