Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Εργοτέλης "σκόρπισε" τον Αρη!

Ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Εργοτέλη για να "καθαρίσει" το παιχνίδι με τον Αρη. Οι Κρητικοί έπιασαν σπουδαία απόδοση και σε διάστημα 15 λεπτών πέτυχαν τρία τέρματα, σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο, που βρέθηκε στο Παγκρήτιο. Δύο γκολ σημείωσε ο Ογκουνσότο και ένα ο Μπούντιμιρ ενώ όταν οι Θεσσαλονικείς "ξύπνησαν" στο δεύτερο μέρος ήταν αργά.
Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων. Ενας Εργοτέλης, βγαλμένος από τα πιο αισιόδοξα όνειρα των οπαδών του, σκόρπισε στους... τρεις ανέμους τον Αρη καθώς μετά από 45 λεπτά προηγούταν με 3-0!
Στο 24', ο Μπούντιμιρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της ομάδας του Ερνάντεθ και άνοιξε το σκορ. Ακολούθησαν δύο τέρματα από τον εκπληκτικό Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο Κουτσιανικούλης, ντύθηκε... Μέσι στη φάση του 31' και δημιούργησε το 2-0 ενώ οχτώ λεπτά αργότερα ο Αφρικάνος επιθετικός του Εργοτέλη, έπαιξε με κινηματογραφική ταχύτητα το ένα δύο με τον Μπούντιμιρ και ανάγκασε τον Σηφάκη να μαζέψει για 3η φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.
Αν αναρωτιέστε πως αντέδρασαν οι ποδοσφαιριστές του Αρη σε όλα αυτά η απάντηση είναι πως δεν αντέδρασαν καθώς δεν καταγράφηκε ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στα καρέ του Δασκαλάκη στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική βέβαια. Οι φιλοξενούμενοι "ξύπνησαν" και οι γηπεδούχοι, όπως ήταν λογικό, τους έδωσαν χώρο. Όμως όπως φάνηκε ήταν αργά για τον Αρη. Οι παίκτες του Ερνάντεθ δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ, που ίσως τους ξαναέβαζε στο ματς.
Τελικά το 3-0 του πρώτου μέρους "σφράγισε" τις προσπάθειες των δύο ομάδων με τους Κρητικούς να πετυχαίνουν το απόλυτο και τους Θεσσαλονικείς να μένουν στους τρεις βαθμούς, μετά από την εφιαλτική για εκείνους εμφάνιση των πρώτων 45'.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πάτρικ Ογκουνσότο έφτασε τα 21 γκολ στη μεγάλη κατηγορία και συνολικά τα 81 στις επαγγελματικές κατηγορίες με τη φανέλα του Εργοτέλη.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα της Κρήτης πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα ημίχρονο ενώ ισοφάρισε τη μεγαλύτερη νίκη της στην πρώτη κατηγορία (13/05/2007 Εργοτέλης - Αιγάλεω 3-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια: