Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Έσπασαν οι έδρες

ΜΑΡΣΕΪΓ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: "Βελοντρόμ"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσάουνερ, Εντερ
Με οδηγό τον αρχηγό
Κάνοντας μια κλασική... επαγγελματική νίκη, η Λίβερπουλ κατάφερε να φύγει για δεύτερη φορά νικήτρια από το «Βελοντρόμ», αυτή τη φορά, όχι με τόσο εμφατικό τρόπο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στίβεν Τζέραρντ που πέτυχε και τα δυο τέρματα της Λίβερπουλ στο τελικό 2-1.
Οι Γάλλοι είδαν τον Τόρες να χάνει ευκαιρία στο 7' για να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν πτοήθηκαν. Στο 23' ο Σεϊρού έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Κανά, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα, τον πλάσαρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.
Ο αρχηγός των «κόκκινων», όμως, είχε διαφορετικές ορέξεις. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τζέραρντ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα δυνατό και φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 32' ο Μπάμπελ μπήκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ζουμπάρ. Ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Τζέραρντ ευστόχησε και τις δυο φορές που χρειάστηκε να εκτελέσει το πέναλτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ πίεσε πολύ την ομάδα του μεγάλου αγγλικού λιμανιού, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, φεύγοντας και φέτος με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδό της κόντρα στη Λίβερπουλ.
ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Μπονάρ, Ζουμπάρ, Χίλτον, Ταϊβό, Σεϊρού, Κανά, Κονέ (75' Σαμασά), Μ'Μπαμί (41' Βαλμπουενά), Μπεν Αρφά (57' Ζιανί), Νιανγκ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Αρμπελόα, Σκρτελ, Κάραγκερ, Ντοσένα, Τζέραρντ (69' Μπεναγιούν), Μασεράνο, Λούκας Λέιβα, Κάιτ (86' Κιν), Τόρες (65' Ριέρα), Μπάμπελ.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-3
ΓΗΠΕΔΟ: "Φίλιπς Στάντιον"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Στανιόλι, Ροσομάντο
Σόου Αγουέρο, 3-0 η Ατλέτικο
Με τον Σέρχιο Αγουέρο να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα -ο Θεός να την πει έτσι- της Αϊντχόφεν, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε περίπατο στο Αϊντχόφεν, συντρίβοντας την ολλανδική ομάδα με 3-0 στο "Φίλιπς Στάντιον". Ο Αργεντίνος άσος σημείωσε δυο γκολ. Δυο ασίστ ο Λουίς Γκαρθία.
Στο 9' Λουίς Γκαρθία πάσαρε στον Αγουέρο. Αυτός βρέθηκε μέσα στη μικτή περιοχή, άπλωσε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-1. Στο 31' ο τραυματίας Φορλάν έδωσε τη θέση του στον Σιναμά Πονγκόλ.
Ο τελευταίος ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ της Ατλέτικο και του Αγουέρο στο 36'. Μπήκε από τα αριστερά, πάσαρε στον Αργεντίνο άσο, αυτός έκανε ένα εκπληκτικό κοντρόλ και μια εκτέλεση σε χρόνο dt πέτυχε το 0-2.
Ο Λουίς Γκαρσία έκανε και πάλι τα... δικά του στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54'. Ο άσος της Ατλέτικο βρήκε με έξοχη μπαλιά τον Μανίς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 0-3.
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ιζακσον, Σαλσίδο, Μαρσέλις, Μπρεσέ (74' Ροντρίγκες), Πίτερς, Σίμονς, Μέντες, Αμραμπάτ, Αφελάι (70' Λάζοβιτς), Κουλίνα (46' Μπακάλ), Κούφερμανς.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λέο Φράνκο, Περέα, Χέιτινχα, Ουιφαλούσι, Α. Λόπεθ, Λ. Γκαρθία, Ασουνσάο, Μανίς (65' Μπανέγα), Σιμάο, Αγουέρο (63' Ρ. Γκαρθία), Φορλάν (31' Σιναμά Πονγκόλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: