Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Μαρσέιγ-Λίβερπουλ, Αϊντχόφεν-Ατλέτικο

Μαρσέιγ - Λίβερπουλ
ΓΗΠΕΔΟ: Βελοντρόμ, Μασσαλία
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπερνάρ Τσάουνερ, Αρμιν, Εντερ
Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που Μαρσέιγ και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η γαλλική ομάδα έχει τη μερίδα του λέοντος με δυο νίκες και μια ισοπαλία, ενώ τα συνολικά τέρματα είναι 6-4 υπέρ των "κόκκινων".
"Η Λίβερπουλ δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσει όπως έκανε την τελευταία φορά", είπε ο τεχνικός της Μαρσέιγ, αναφερόμενος στο περσινό επιβλητικό 0-4 και συνέχισε: "Μας είχαν πονέσει, αλλά δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να συμβεί φέτος. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα ίδια λάθη.
Μου αρέσει πολύ να βλέπω παιχνίδια από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι παίκτες ήταν σαν τα λαγουδάκια της Ντούρασελ. Τα κουρδίζεις και εκείνα συνεχίσουν. Η Αγγλία εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα. Οι παίκτες τα δίνουν όλα. Θα πρέπει να ζηλεύουμε...".
Το ευχάριστο για τον Γκέρετς είναι ότι τόσο ο Ματί Βαλμπουενά όσο και ο Μπεν Αρφα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο άπαντες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά τη νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ. Αυτό που ενθουσίασε άπαντες δεν είναι τόσο η νίκη όσο η σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ.
Στο αγωνιστικό μέρος, τόσο ο Στίβε Τζέραρντ που αγωνίστηκε κόντρα στους "κόκκινους διαβόλους" όσο και ο Φερνάντο Τόρες που παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο, θα περάσουν τεστ ετοιμότητας για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους.
Και οι δυο πάντως αναμένεται να αγωνιστούν από την αρχή. Δεν ισχύει το ίδιο για τον αριστερό αμυντικό Φάμπιο Αουρέλιο που είναι τραυματίας, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μασεράνο που χτύπησε στο σπουδαίο ντέρμπι.
"Εχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ικανή να πάρει τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Είναι νωρίς ακόμη για να μιλάμε για ό,τι άλλο. Γνωρίζουμε ότι η Μαρσέιγ είναι μια καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί δείχνουν καλύτεροι από ό,τι πέρσι", είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ.
Αϊντχόφεν - Ατλέτικο Μαδρίτης
ΓΗΠΕΔΟ: Φίλιπς Στάντιον, Αϊντχόφεν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεσάντρο Στανιόλι, Σάντρο Ροσομάντο
Αϊντχόφεν και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν και θέλουν σε αυτή την πρώτη τους γνωριμία να εκμεταλλευτούν η μια την άλλη. Ο όμιλος είναι δύσκολος και κάθε βαθμός θα είναι σίγουρα σημαντικός...
Ο τεχνικός της ολλανδικής ομάδας, Χούουμπ Στέφενς είπε σχετικά: "Όταν έγινε η κλήρωση, νόμιζα ότι η Λίβερπουλ ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για πρόκριση, αλλά μόλις είδα την Ατλέτικο σε ένα δυο παιχνίδια, μπορώ να πω ότι με έκανε να αλλάξω γνώμη και να την κατατάξω και αυτή εξίσου ψηλά.
Εχουν βάθος και ποιότητα, ενώ μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που αγωνίζονται και από τις αντεπιθέσεις να περάσουν στο πρέσινγκ. Κάθε ομάδα στον όμιλο έχει τη δυνατότητα να πάρει βαθμούς από την άλλη. Εγώ θέλω να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά περισσότερο απ' όλα θέλω να παίρνω αποτελέσματα".
Από την άλλη πλευρά, ο Αγκίρε τόνισε: "Είναι πολύ δύσκολο για κάθε ομάδα να πάρει πόντους σε αυτό το γήπεδο. Η Αϊντχόφεν είναι ομάδα με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Αν τους δώσεις την μπάλα είναι δύσκολο να την πάρεις πίσω".
Στο αγωνιστικό μέρος, τιμωρημένοι είναι ο Μαριάνο Περνία και ο Μάξι Ροντρίγκεζ,ε ενώ ο Πάμπλο Ιμπάνιεθ τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση των πρωτευουσιάνων και δεν κατέστη δυνατό να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: