Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ, Βασιλεία-Σαχτιόρ

3ος
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ
ΓΗΠΕΔΟ: Καμπ Νόου, Βαρκελώνη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Στεφάν Ντουαμέλ, Κριστόφ Καπελί
Η σημερινή θα είναι η τρίτη φορά που η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Στις δυο προηγούμενες οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες με συνολικό σκορ 2-2. Οι Καταλανοί δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όπως έδειξαν στις αναμετρήσεις με Βίσλα, Νουμάνθια και Σανταντέρ.
"Είναι μειονέκτημα όταν δεν καταφέρνεις να σημειώσει γκολ. Είναι, όμως, δύσκολο να καταφέρνεις να το διορθώσεις όταν συμβαίνει. Τα γκολ είναι θέμα τεχνικής, δουλειάς, τύχης και προσπάθειας. Ξέρω ότι η δική μας δουλειά είναι καλή. Αλλωστε δημιουργούμε ευκαιρίες. Γι' αυτό δεν ανησυχώ και τόσο πολύ.
Θέλω να πω είναι μεγάλη ευχαρίστηση να είμαι προπονητής σε τόσο μεγάλο σύλλογο και δη στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει κόντρα στους καλύτερους παίκτες και στις σπουδαιότερες ομάδες. Ολος ο κόσμος παρακολουθεί τι συμβαίνει και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει", είπε ο τεχνικός Πεπ Γκουαρντιόλα.
Στο αγωνιστικό μέρος, τόσο ο Τιερί Ανρί, όσο και οι Ραφαελ Μάρκες, Σιλβίνιο, Μέσι και Ινιέστα, αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα των "μπλαουγράνα". Οι τρεις πρώτοι δεν αγωνίστηκαν κόντρα στη Σανταντέρ, ενώ οι δυο τελευταίοι μπήκα ως αλλαγή.
Από την άλλη πλευρά, ο Πάουλο Μπέντο που δήλωσε ότι περιμένει την Μπαρτσελόνα πιο δυνατή από ό,τι ήταν στα προηγούμενα φετινά της παιχνίδια, μπορεί να υπολογίζει και πάλι στη συμμετοχή του βασικού επιθετικού Γιανίκ Ντιάλο.
Βασιλεία - Σαχτιόρ
ΓΗΠΕΔΟ: Σεντ Γιάκομπ Παρκ, Βασιλεία
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)
ΒΟΗΘΟΙ: Γιαν Πέτερ Ράντεν, Ερικ Ρέσταντ
Βασιλεία και Σαχτιόρ αναμετρόνται στην ελβετική πόλη, έχοντας στο παρελθόν μόλις ένα παιχνίδι ως παράδοση. Το 1996, οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν για τον 7ο όμιλο του Ιντερτοτο και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Ελβετία.
Η Βασιλεία δεν είναι σε θέση να υπολογίζει στη συμμετοχή του τιμωρημένου Μπεράνγκ Σαφαρί. Από την άλλη πλευρά, η Σαχτιόρ που πέρσι νίκησε τα δυο πρώτα και στη συνέχεια έχασε τα τέσσερα που απέμεναν στη φάση των ομίλων δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: