Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν χάθηκε τίποτα...

O Παναθηναϊκός έπαιξε στα ίσια την Ιντερ, είχε δοκάρι, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το ζητούμενο, δηλαδή το γκολ. Αντίθετα η Ιντερ σκόραρε δύο φορές (Μαντσίνι 27', Αντριάνο 85') και με κορυφαίο, την ηγετική φυσιογνωμία, που λέγεται Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Αθήνα.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, έδειξε διάθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα όμως η Ιντερ δεν άργησε να επιβάλλει το ρυθμό της και να αρχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες. Η αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού και ειδικά ο Σιμάο, αντιμετώπισαν προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ιμπραήμοβιτς, που ήταν κίνδυνος θάνατος όταν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του.
Ο Σουηδός αστόχησε στη φάση του 13', νικήθηκε από τον Γκαλίνοβιτς τέσσερα λεπτά αργότερα όμως στο 27' ενήργησε μοναδικά για την ομάδα του. Ο Σιμάο αδράνησε, ο Ιμπραήμοβιτς δεν ήθελε πολύ και αφού απέφυγε και τον Νίλσον έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαντσίνι, που άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς.
Το γκολ αυτό μπορεί να πάγωσε το γήπεδο και τους ποδοσφαιριστές του Τεν Κάτε, που όμως όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους και άρχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση.
Η ατυχία «χτύπησε» το «τριφύλλι» με την αναγκαστική αλλαγή του Καραγκούνη στο 37' όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 1-1 χωρίς όμως η τύχη να τον βοηθήσει στο 43'. Το σουτ του Μουν, στο χρονικό σημείο εκείνο, βρήκε το πόδι του Ματεράτσι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι η πολύτιμη συνεισφορά του Νοτιοαφρικανού στο πρώτο ημίχρονο δεν συνδυάσθηκε με ένα γκολ.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του. Πίεσε πολύ την Ιντερ, που δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι κάθισε πάνω σε αυτό το 0-1. Το «τριφύλλι» έχασε διαδοχικές ευκαιρίες όμως δεν είχε τον παίκτη που θα στείλει τη μπάλα στο πλεκτό.
Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης, Κλέιτον, Μουν, Μάτος και ο Χριστοδουλόπουλος όταν μπήκε, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους όμως όλες οι επιθετικές προσπάθειες των «πράσινων», είτε κατέληγαν λίγα εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια του Ζούλιο Σέζαρ είτε πάνω στον τερματοφύλακα της Ιντερ, που βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτος. Ο Αντριάνο, μετέτρεψε σε γκολ την εκπληκτική ασίστ του ηγέτη της Ιντερ, Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς στην αντεπίθεση του 85 και «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.
Η καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, δεν συνδυάσθηκε με ένα καλό αποτέλεσμα όμως στο τέλος ο κόσμος αντάμειψε την προσπάθεια χειροκροτώντας θερμά τους ποδοσφαιριστές του Τεν Κάτε.
Αλλωστε, η ιστορική ισοπαλία που πήρε μέσα στη Βρέμη η Ανόρθωση, αφήνει τα πάντα... ανοιχτά σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση στον όμιλο του «τριφυλλιού».
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε όμως σε τέτοια παιχνίδια το πρώτο λόγο έχει η τύχη και τον δεύτερο η κλάση της κάθε ομάδας. Και τα δύο σήμερα τα είχαν οι Ιταλοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: