Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Φάρουμ όπως λέμε... Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Δανία, όπου επικράτησε με 2-0 της Νόρντζελαντ. Οι "ερυθρόλευκοι" με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που πέρασαν νικηφόρα από την Ξάνθη το Σάββατο, ουσιαστικά εξασφάλησαν την είσοδό τους στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Ο Μήτρογλου στο 73' άνοιξε το σκορ και στις καθυστερήσεις ο Λέτο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο 89' αποβλήθηκε ο Στολτίδης.
Αν αυτό που μετράει είναι μόνο η ουσία τότε ο στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε από το πρώτο ματς την είσοδό του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν νικηφόρα από το Φάρουμ, όπου επικράτησαν με 2-0 της Νόρτζελαντ, ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε ότι εμφάνισαν και πάλι τα συμπτώματα των δύο αγώνων της Σούπερ Λιγκ.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεκίνησε μεν δυνατά το παιχνίδι, όμως μετά το πρώτο τέταρτο, άρχισαν να... μπάζουν ειδικά από τα αριστερά, όπου ο Νακατζίμα Φαράλ, έκανε ότι ήθελε τον Ντομί. Μάλιστα λίγο έλειψε η ελληνική ομάδα και να βρεθεί πίσω στο σκορ, όμως το δοκάρι του Νικοπολίδη γλίτωσε τους πρωταθλητές.
Στο β' σαρανταπεντάλεπτο η εικόνα του Ολυμπιακού, όπως στα ματς με την Αστέρα Τρίπολης και τη Skoda Ξάνθη βελτιώθηκε. Ωστόσο λίγα λεπτά πριν προηγηθούν, λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, από μία "γκάφα" του Νικοπολίδη. Ευτυχώς που η επιλογή του Μπερνιέ στη φάση του 67' ήταν... χειρότερη από αυτή του Έλληνα τερματοφύλακα.
Τελικά τη λύση την έδωσε στο 73' ο Μήτρογλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του Λούντμπεργκ και με δυνατό διαγώνιο σουτ έβαλε τους Πειραιώτες στη θέση του οδηγού. Στα λεπτά που απέμειναν οι γηπεδούχοι θέλησαν να απειλήσουν, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά έκαναν ένα ακόμα... δώρο.
Στις καθυστερήσεις τρεις παίκτης της ομάδας της Δανίας, οι Κιμπέμπε, Ρίχτερ και Κάρλσεν αλλά και ο τερματοφύλακας Χάνσεν δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα και ο Λέτο που παρακολουθούσε τη φάση την οποία είχε ξεκινήσει ο ίδιος και συνέχισε ο Ντιόγκο, απλά την... έσπρωξε στα δίχτυα.
Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Στολτίδης είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος θα χάσει τη ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης", κάτι που θα συνέβαινε ακόμα και αν δεν αντίκριζε την κόκκινη κάρτα του Μέσνερ, αφού με την πρώτη κίτρινη που είχε δει στο 63' είχε συμπληρώσει κάρτες (μετά και από αυτή που είχε δει στο ματς με την Ανόρθωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: