Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Νίκες για Μπαρτσελόνα, Σαχτιόρ

Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3-1
Μπορεί στο ισπανικό πρωτάθλημα να μην τα πηγαίνει καλά, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα δείχνει από την αρχή τις προθέσεις της. Οι "μπλαουγκράνα" στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου επικράτησε της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 3-1 και μάζεψε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στη διοργάνωση.
Ο Μάρκεζ στο 21' πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι άνπιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 60' ο Ετό μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αμπελ.
Στο 72' Η Σπόρτινγκ μπήκε ξανά στο παιχνίδι, καθώς μείωσε με φάουλ του Τόνελ, ωστόσο ο Τσάβι που ήταν ο κορυφαίος της ομάδος του, στο 87' "γκρέμισε" τα όνειρα των Πορτογάλων για το θετικό αποτέλεσμα. Ο άσος της Μπαρτσελόνα δέχτηκε την πάσα από τον Ινιέστα και με σουτ έγραψε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Ντουχαμέλ (Γαλλία)
Γήπεδο: Καμπ Νου
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μάρκεζ, Πουγιόλ (89' Σιλβίνιο), Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα, Μέσι, Ετό (66' Τουρέ), Ανρί (75' Πέντρο Ροντρίγκεζ).
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ: Πατρίσιο, Άμπελ, Πόλγκα, Τόνελ, Κανέιρα (79' Περεϊρίνια), Ρόσεμπακ, Μουτίνιο, Ρομανιόλι (65' Μιγκέλ Βελόσο), Ιζμαίλοφ, Ντερλέι, Ντιαλό (62' Ποστίγκα).

Βασιλεία-Σαχτιόρ Ντόνετσκ 1-2
Η Σαχτιόρ Ντόνετσκ χόρεψε σάμπα τη Βασιλεία στην Ελβετία και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν από το πρώτο ημίχρονο να κλειδώσουν τη νίκη, καθώς στο 25' ο Φερναντίνιο άνοιξε το σκορ, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Γιάντσον στις καθυστερήσεις έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Βασιλεία ήταν να μειώσει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Αμπραχαμ
Διαιτητής: Χάουγκε (Νορβηγία)
Γήπεδο: Γιάκομπ Περκ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Κονστάντζο, Ζάνι, Άμπραχαμ, Μαρκέ, Χόντελ, Χιούγκελ, Καρλίτος, Ζελαμπέρτ (63' Εδουάρδο Ρούμπιο), Τσίπερφελντ, Στόκερ (46' Μουσταφί), Ντερντιγιόκ (46' Εδουάρδο).
ΣΑΧΤΙΟΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Φερναντίνιο (84' Φεντέτσκι), Χούμπσμαν, Ιλσίνιο (66' Γουίλιαν), Γιάντσον, Μπραντάο, Αντριάνο (74' Σελέζνοφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: