Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ποιά σέντερ μπακ και πράσινα άλογα;

Πάει και αυτός! Ο Παναθηναϊκός χωρίς επιθετικές αρετές γνώρισε την ήττα από την Ανόρθωση, για να προσθέσει μια ακόμα αποτυχία στην ευρωπαϊκή παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τη στιγμή που τα αστέρια του Παναθηναϊκού δεν πηδούσαν από το αποβατικό, μήπως και βραχούν, οι... βετεράνοι αεροπόροι της Ανόρθωσης χτυπούσαν τους στόχους της ανοχύρωτης πράσινης άμυνας.
Ο Αριάν Μπεκιάι έβλεπε κάτι τύπους με πράσινα να κυκλοφορούν γύρω από την περιοχή του, χωρίς να τον απειλούν, ενώ αντίθετα η εναέρια κυκλοφορία στην άμυνα του Παναθηναϊκού είχε... απαγόρευση!
Την αύτανδρη βύθιση του ελληνικού ποδοσφαίρου την βλέπαμε, όμως δεν την βλέπουν αυτοί που πρέπει. Αυτοί που έχουν κάνει αυτοσκοπό το πρωτάθλημα και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα!
Οταν να μας ενδιαφέρει να είμαστε πρώτοι στο χωριό και αδιαφορούμε για το τι χρειάζεται στην πόλη, είναι φυσικό αποτέλεσμα να γίνουμε τελευταίοι εκεί!
Το είπε και ο πρωταθλητής πρόεδρος άλλωστε πριν από μήνες... "Εμένα με ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και για τα άλλα βλέπουμε...".
Η διάλυση της ομάδας του Παναθηναϊκού μετά τη Ριζούπολη ήταν αποτέλεσμα απώλειας του πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε σοβαρή κρίση όταν αποκλείστηκε από την Ομόνοια, σε σχέση με την κρίση για την απώλεια του πρωταθλήματος!
Ο Ολυμπιακός πήρε νταμπλ και άλλαξε τη μισή του ομάδα! Αυτό σημαίνει ότι είχε δημιουργήσει ομάδα που θα έπαιρνε τους τίτλους, με ημερομηνία λήξης αυτή που θα τους σήκωνε!
Ολοι μιλούν για καινούριες ομάδες, λίγων μηνών, που δεν είναι ακόμα έτοιμες! Να είστε σίγουροι ότι ούτε που θα είναι ποτέ έτοιμες. Βέβαια όχι με κριτήριο τα παιχνίδια τους με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανθρακικό και τον Ηρακλή...
Και γιατί οι περσινές ή οι προπέρσινες καινούριες ομάδες δεν ετοιμάστηκαν ποτέ; Και άλλαξαν με την πρώτη... στραβή; Γιατί το ανώτερο κριτήριο είναι το τι θα κάνουν στο πρωτάθλημα και πάνω σε αυτό παίρνουν τις αποφάσεις.
Αυτοί που το έχασαν παίρνουν σκούπα, αυτοί που το πήραν κρίνονται από τα λάθη τους στο πρωτάθλημα.
Το παραμύθι της άμυνας στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται... Δεν πήρε σέντερ μπακ κλάσης λέει... Καλά η Ανόρθωση ποιούς έχει; Τον Κατσαβάκη που δεν μπόρεσε να παίξει ποτέ Α' Εθνική, τον Δέλλα που τον κορόιδευαν ότι δεν στρίβει και τον 35χρονο Νίκο Νικολάου! Αν είχε πάρει αυτούς ο Παναθηναϊκός, ο Αντωνίου θα είχε καταδικαστεί σε ισόβια!
Και βέβαια καταρρίπτεται και το παραμύθι της επένδυσης, που ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάνει και τώρα έκανε! Οταν ένα σύστημα είναι σαθρό, δεν σώζεται μόνο έτσι! Αναρωτηθείτε γιατί ο Δέλλας έτρωγε σίδερα στην Κύπρο, όπως και στην Αγγλία, αλλά στην Ελλάδα ήταν προσαρμοσμένος στο σύστημα! Αυτό που δεν επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να αναδείξει την προσωπικότητά του χωρίς να φοβάται ή να το θεωρεί άχρηστο, αλλά αναδεικνύει τις προσωπικότητες προέδρων και άλλων...
Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο θέμα κλάσης και διαφοράς ποιότητας παικτών. Είναι παιχνίδι που θέλει την παρουσία σου μέσα στο γήπεδο να την συνδέσεις με την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο, ώστε να υπάρξει κατάθεση ψυχής!
Ολα τα άλλα είναι για κατανάλωση. Και τα συστήματα και το ποιοί έπαιξαν ή δεν έπαιξαν! Γιατί με αυτή την ποδοσφαιρική φιλοσοφία, όποιοι κι να παίξουν, θα είναι... "άι φορ"!
Αλλά δεν πειράζει... Από το Σαββατοκύριακο όλα θα ξεχαστούν!
Πρόεδρος της ΕΠΟ θα γίνει το πιθανότερο ο... πρωταθλητής Ευρώπης και λιγότερο πιθανό η παράταξη με... "'άποψη"!
Και την Κυριακή έχει ντέρμπι... Ποιό ντέρμπι; Μα Ολυμπιακός - ΑΕΚ! Τι κι αν κοντεύει να καταντήσει ισάξιο με το Βαλέτα - Φλοριάνα στα μάτια της Ευρώπης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι... βετεράνοι αεροπόροι της Ανόρθωσης χτυπούσαν τους στόχους της ανοχύρωτης πράσινης άμυνας.
xaaaaaaaaaaaaaaaaaaa