Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

"Έσπασε" την παράδοση η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ετών χωρίς νίκη μέσα στο "Ανφιλντ" (όπου γνώρισαν πέντε ήττες).
Η τελευταία εντός έδρας νίκη της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, για το πρωτάθλημα είχε καταγραφεί στις 4 Νοεμβρίου του 2001 με 3-1. Μάλιστα αυτή ήταν η 50η νίκη των "ρεντς" επί των "κόκκινων διαβόλων" σε επίπεδο πρωταθλήματος και η πρώτη του Μπενίτεθ επί του Φέργκιουσον στην ίδια διοργάνωση μετά από 10 ματς!
Οι "κόκκινοι διάβολοι" κατάφεραν να προηγηθούν με το... καλησπέρα. Μόλις στο 3' ο Τέβες εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μπερμπάτοφ στο ύψος του πέναλτι και με όμορφο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρέινα.
Οι "ρεντς" ισοφάρισαν στο 27', όταν από το σουτ του Αλόνσο, η μπάλα κόντραρε στον Βίντιτς, πήρε ύψος, ο Φαν ντερ Σαρ προσπάθησε να την απομακρύνει, όμως αυτή βρήκε στα πόδια του Μπράουν και κατέληξε στα δίχτυα...
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 77' όταν από την προσπάθεια του Ματσεράνο, ο Κάουτ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών της Γιουνάιτεντ να απομακρύνουν τη μπάλα, γύρισε τη μπάλα στον αφύλακτο Μπάμπελ και ο τελευταίος με δυνατό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 90' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νεμάνια Βίντιτς.
Κόπηκαν 44.192 εισιτήρια.
Λίβερπουλ: Ρέινα, Αρμπελόα, Αουρέλιο, Σκρτελ, Κάραγκερ, Ματσεράνο (87' Χίπια), Αλόνσο, Μπεναγιούν (68' Τζέραρντ), Ριέρα (71' Μπάμπελ), Κάουτ, Κιν.
Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ (46' Γκιγκς), Σκόουλς (66' Χάργκριβς), Αντερσον (78' Νάνι), Τέβεζ, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: