Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Γιαννάκης: "Στόχος η δημιουργία μεγάλης ομάδας"

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχε την Κυριακή (14/09) ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία της η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους στόχους της ομάδας, για τον Τσίλντρες αλλά και για το θέμα της Εθνικής ομάδας.
Αναλυτικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι το άριστο. Η ομάδα έχει αρχίσει να δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο με τις καλύτερες συνθήκες. Αυτό σου δίνει πάντα την ευκαιρία να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.
Πάντα όταν δουλεύω με κάποια παιδιά, πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι παίκτες που υπάρχουν. Εχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συνεργάζομαι, απλά απομένει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πολλές φορές δεν φτάνουν τα προσόντα που έχουμε ο καθένας μας χωριστά. Πρέπει να τα τοποθετήσουμε με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να συμπληρώσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι και το σημαντικότερο.
Περισσότερο θα χαρούμε και θα ικανοποιηθούμε όταν μετά από την υπομονή που θα έχουμε δέιξει θα πετύχουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Προσπαθώ να φέρω στον τρόπο που σκέφτομαι εγώ και τους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο όταν θα φτάσουμε στην κορυφή η χαρά μας δεν θα είναι εφήμερη αλλά μακροχρόνια.Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Πως θα μπορέσουμε να κάνουμε μία ομάδα για την οποία ο κόσμος δεν θα είναι εφήμερα χαρούμενος.
Οι ομάδες όλες πρέπει να σκέφτονται ότι είναι μεγαλύτερες από τους ανθρώπους που τις υπηρετούν. Για να μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο να χαίρεσαι πάντα μεγάλες επιτυχίες, πρέπει να φτιάξεις οργάνωση η οποία είναι εφάμιλλη του μεγέθους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που αξίζει να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο.
Οι παίκτες μίλησαν για κατάκτηση τίτλων όμως ταυτόχρονα συνέστησαν ηρεμία και υπομονή από τον κόσμο.
Υπάρχει καλό και παρεΐστικο κλίμα στην ομάδα. Ο Τσίλντρες αστειευόταν με όλο τον κόσμο αλλά κυρίως με τον Λιν Γκριρ και τον Σοφοκλή Σκορτσιανίτη.
Ο Σοφοκλής δείχνει να είναι αρκετά καλά τόσο από ψυχολογικό όσο και αγωνιστικό τομέα.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Ολυμπιακός θα δώσει δυο φιλικά παιχνίδια με την Ολύμπια Λάρισας
Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα έρχεται μέσα από την απόδοση και τον τρόπο σκέψης της ομάδας.
Ερχόμενοι στο Καρπενήσι ξέραμε καλά ότι πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά αφού δεν ξεκινούν όλοι από το ίδιο επίπεδο. Γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν παιδιά που κάνουν διαφορετικό πρόγραμμα με άλλο ρυθμό. Στόχος είναι να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο την άνοιξη που ο συναγωνισμός θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο και θα μας προσφέρει τις επιτυχίες που όλοι θέλουμε. Δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, είναι ένας αγώνας αλλαγής ρυθμού και υπομονής. Στο τέλος θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε το φίνις που θέλουμε.
Mε απασχολεί μόνο το πως μπορούμε να κάνουμε την ομάδα να είναι αποτελεσματική κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μέσα από οποιαδήποτε προβλήματα. Αυτό σημαίνει μεγάλη ομάδα. Και ο Ολυμπιακός είναι μία τέτοια ομάδα. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται αμέσως αλλά έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε. Δεν με απασχολούν οι αντίπαλοι. Οι άλλες ομάδες μπορούν να μας δώσουν κίνητρο.
O Tσίλντρες συνδυάζει πολλά πράγματα. Είναι σεμνός, με ταλέντο. Εχει και υπομονή να προσαρμοστεί. Για μένα είναι όπως όλα τα άλλα παιδιά. Είναι δεκτικός για το πως σκεφτόμαστε εμείς και οι συμπαίκτες του. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους.
Θεωρώ ότι είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα θέλουν να την δουν να παίζουν καλά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει ότι τον θέλουμε στο γήπεδο, να τραγουδάει και να χαίρεται. Επιθυμούμε όμως να σέβονται όλους τους αντιπάλους. Πάνω από όλα να ξέρουν ότι την ομάδα την κάνει να αισθάνεται καλύτερα μόνο ο ενθουσιασμός τους. Με όχι αθλητικές ενέργειες δεν μας βοηθούν.
Δεν έχει αλλάξει κάτι στις σκέψεις μου για την Εθνική. Είναι μία ομάδα που μας εκπροσωπεί όλους. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτή η ομάδα μας ενώνει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι το μπάσκετ και η προσπάθειά μας να παρακινήσουμε τους Ελληνες να πιάσουν μπάλα στα χέρια τους. Θεωρώ ότι στην Εθνική παίζουν αυτοί που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και αυτό είναι το μοναδικό που με απασχολεί. Ολα τα άλλα που απασχαλούν φανατικούς ανθρώπους είναι προσωπικά τους. Δεν μπορώ εγώ κάθε φορά να πείσω έναν φανατικό για το πόσο ωραίο είναι μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής να ασχολούνται όλο και περισσότεροι Ελληνες με τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: