Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Τα είπε όλα ο Χρυσικόπουλος

"Χείμαρρος" ήταν ο Γιάννης Χρυσικόπουλος στο γεύμα που παραχώρησε στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο γενικός διευθυντής της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα του καλοκαιριού με κυρίαρχο βέβαια τον Ντιόγο αποκαλύπτοντας εμπλοκή ελληνικής ομάδας.
«Στις 12 Αυγούστου έκανε κίνηση ελληνική ομάδα προς την πλευρά του Ντιόγο τονίζοντας ότι καλύπτει τις απαιτήσεις της Πορτουγκέζα» είπε και μετά από επίμονες ερωτήσεις για το αν ήταν ο Παναθηναϊκός απάντησε πως «ο άνθρωπος που έκανε την κίνηση είπε πως ενεργεί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού» και ξετυλίγοντας το «κουβάρι» του θέματος είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω το θέμα του Ντιόγο. Έχω μαζί μου τα φαξ που σας λύσουν τις απορίες. Είχαμε κάνει τρεις αποστολές στην Βραζιλία, περιμέναμε έξω από το σπίτι του Ντιόγο για να κάνουμε την μεταγραφή. Τον ζητήσαμε από τον Μάιο αλλά τότε έλεγαν κατηγορηματικά ότι δεν τον δίνουν. Αρχές Ιούνη πήγαν στα 20 εκατ. ευρώ και στην συνέχεια όταν ξαναμπήκαμε η τακτική μας δικαιώθηκε. Μεγάλο «όπλο» ήταν ο Ντιόγο και η επιθυμία του να έρθει σε μας. Τα πράγματα όμως ήταν πολύ μπλεγμένα. Ήταν ο πρόεδρος, οι μέτοχοι που ήθελαν να πάρουν λεφτά, η Πορτουγκέζα χρωστούσε 60 εκατ. ευρώ, η Πορτογαλική τράπεζα που ήταν «σύμμαχος» μας πίεζε, ενώ μπλεκόντουσαν και ατζέντηδες» τόνισε και συνέχισε...
«Το βράδυ της ήττας στην Κύπρο έφτασε φαξ με την προσφορά της Λοκομοτίβ στα 10 εκατ. ευρώ από την Πορτουγκέζα που ζητούσε το ίδιο ποσό για να μας τον Ντιόγο παρότι είχαμε συμφωνήσει στα 7,5 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν και γερμανικές ομάδας (Σάλκε, Βέρντερ) και στο τέλος μπήκε και η Ίντερ. Τελικά είναι επιτυχία του Ολυμπιακού που πήραμε τον παίκτη με 9 εκατ. ευρώ». Όσο για το θέμα της μπλε κάρτας αναφέρθηκε στην δικαστική εμπλοκή που έπαιξε ρόλο στην καθυστέρηση επισημαίνοντας: «Είχαμε στείλει τέσσερις δικηγόρους στην Βραζιλία για την μπλε κάρτα. Υπήρχε κίνδυνος να μην προλάβουμε να τον δηλώσουμε στο ΟΥΕΦΑ, όμως τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασε το φαξ από την Βραζιλία και το θέμα έληξε».
Κατά τα άλλα τόνισε πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με λιγότερα χρήματα αλλά δεν τους ενδιέφερε η περίπτωση του ενώ για τον Χριστοδουλόπουλο μίλησε για ανήθικη κίνηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και κυρίως του Ζαγοράκη. «Μου είχε δώσει τον λόγο του, ο Λάζαρος ήθελε Ολυμπιακό» τόνισε ενώ μίλησε και για τον Ντουντού λέγοντας πως έκανε την τελευταία στιγμή κίνηση η Μπέτις. Το πιο δύσκολο βράδυ για αυτόν ήταν στις 2 Αυγούστου όταν πήγε να χαθεί ο Λέτο ενώ για τον Καστίγιο είπε πως όντως η Σαχτιάρ ζήτησε 3 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα τόνισε ότι ήταν επιλογή του να μην υπάρχει ενημέρωση στον Τύπο, ευχαρίστησε τον Κόκκαλη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του, αναφέρθηκε στην επιθυμία του Βαλβέρδε για το συμβόλαιο 1+1 τόνισε πως εκτός του Πάρντο δεν ασχολήθηκαν με άλλον τερματοφύλακα ενώ είπε πως ο Ολυμπιακός έχει άλλον Κυριάκο ενοώντας τον Παπαδόπουλο. Αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του Μπασινά, του Ντούσερ και του Μπραντάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: