Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Πρώτη νίκη με σβηστές μηχανές...

Μπορεί το μυαλό να ήταν σίγουρα στο μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης με την Ιντερ ωστόσο ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειαζόταν κόντρα στον Πανθρακικό και έχοντας αρκετά καλή απόδοση επικράτησε με 3-0. Σόουζα, Γκούμας και Ιβανσιτς σημείωσαν τα τέρματα της πρώτης νίκης του "τριφυλλιού" στο πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ επιθετικά το παιχνίδι και με διαδοχικές προσπάθειες από τα άκρα κατάφερε να γίνει από νωρίς απειλητικός. Ο δραστήριος Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε μια από τις επελάσεις του, σέντραρε ωραία στο 14' από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κλεμάντ, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Τροίζι αιφνιδιάστηκε και ο Σόουζα από κοντά άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι".
Ο μονόλογος των "πράσινων" συνεχίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το 2-0, στο 35'. Ο Ιβανσιτς εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ από αριστερά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκούμας με γυριστό σουτ πραγματοποίησε το 2-0, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι για την ομάδα του Τεν Κάτε.
Ο Πανθρακικός άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν πλέον το 2-0 είχε διαμορφωθεί όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις μια δυο άσχημες εξόδους, που πραγματοποίησε ο Γκαλίνοβιτς και να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ.
Στην επανάληψη, το "τριφύλλι" κατέβασε ταχύτητα καθώς η Ιντερ πλέον "στριφογυρνούσε" στο μυαλό όλων. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στο δεύτερο μέρος ότι διαθέτουν ορισμένες αρετές ως ομάδα όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες, που δημιούργησαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες, που παρουσίασαν και πάλι οι γηπεδούχοι.
Μάλιστα από τη στιγμή, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο δραστήριος Ρουκάβινα (στον οποίο έγινε πέναλτι που δεν δόθηκε στο 76') ο Παναθηναϊκός άρχισε και πάλι να είναι επικίνδυνος και στο 77' έφτασε στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος.
Ο εκ των κορυφαίων του "τριφυλλιού", Δημήτρης Σαλπιγγίδης σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Ιβανσιτς με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, σε ένα τέρμα που έμοιαζε πολύ με το πρώτο, που είχε σημειώσει το "τριφύλλι" κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους "πράσινους" της... Αθήνας στο πρωτάθλημα ενώ αντίθετα αυτοί της Κομοτηνής παραμένουν χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότερος από 35000 κόσμος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο ενώ όταν το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ασχόλήθηκαν περισσότερο με τον μεγάλο αγώνα της Τρίτης κόντρα στην Ιντερ, ζητώντας τη νίκη απέναντι στους "νερατζούρι".
Δηλώσεις των προπονητών
Χεν τεν Κάτε: "Το αποτέλεσμα σήμερα ήταν ενθαρυντικό και σημαντικό. Οπως με είχαν πληροφορήσει ο Παναθηναϊκός είχε χάσει βαθμούς πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Κάναμε λάθη αλλά πήραμε είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Δεν θα παίξουν εξάλλου οι ιδιοι ποδοσφαιριστές την Τρίτη. Ο Γκούμας ήταν ο καλύτερος αμυντικός μας, ο Μάτος ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε σημάδια κούρασης. Και με τον Ιβανσιτς είμαι ικανοποιημένος. Εδειξε πως έχει ανεβάσει τη ψυχολογία του από την νίκη με τη συμμετοχή του στην εθνική Αυστρίας και το γκολ που σημείωσε.
Ειναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, αυτό με την Ιντερ. Σήμερα, πολλοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν το μυαλό τους στο ματς με την Ιντερ κάτι τελείως φυσιολογικό. Ακόμα οι 15 από τους παίκτες μας ήταν με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα για περίπου 10 μέρες. Αυτό που κρατάμε είναι τα τρία γκολ και τους βαθμούς. Μακάρι να το πετυχαίνουμε κάθε εβδομάδα αυτό. Εξάλλου και ο παράγοντας κούραση από την παρουσία των διεθνών, όπως και για όσους αγωνίστηκαν αλλά και όσους δεν αγωνίστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν με τα ταξίδια τους και την επιστροφή τους είναι ο ίδιος.
Μην υποτιμάμε όλους αυτούς τους παράγοντες. Την μια εβδομάδα παίζεις με Εθνική την επόμενη με την Ιντερ και ενδιάμεσα ένα ματς με μια πιο χαμηλή δυναμικότητας ομάδα και πρέπει να κερδίσεις. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ατμόσφαιρα κηδείας εδω μέσα γι' αυτό χαμογελάστε".
Εμίλιο Φερέρα: "Δεν ήταν ανταποκρίνεται το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα στην εικόνα της ομάδας. Σε ότι αφορά τις ευκαιρίες που είχαμε δεν είναι η πρώτη φορά, έτσι ήταν και στο προηγούμενο ματς με τον Εργοτέλη. Δεν ξέρω αν είναι το άγχος,νομίζω ότι φταίει η κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες εκείνη την ώρα και τα χαρακτηριστικά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: