Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Μάσα: Ο Χάμιλτον ήταν πολύ φιλόδοξος

Ο μεγάλος κερδισμένος από την ποινή που επιβλήθηκε στον Χάμιλοτν ήταν ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος, από εκεί που είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της τρίτης θέσης, βρέθηκε πρώτος, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για την κατάκτηση του τίτλου. Αναφερόμενος, στο συμβάν που του έδωσε τον τίτλο του νικητή του βελγικού GP... στα χαρτιά, ο 27χρονος οδηγός τόνισε ότι η κίνηση του Χάμιλτον ήταν υπέρ το δέον φιλόδοξη.
«Αμέσως μετά την τελετή στο πόντιουμ, ξέραμε ότι το περιστατικό ήταν υπό διερεύνηση και η πρώτη μου αντίδραση ήταν να μάθω ακριβώς τι συνέβη, αφού δεν το είδα όταν ήμουν μέσα στην πίστα. Αυτό που έκανε ο Λιούις είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ φιλόδοξος, με το να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να δώσει, εν μέρει, τη θέση πίσω στον Κίμι και αμέσως μετά να προσπαθήσει να τον ξαναπεράσει», δήλωσε ο «πιλότος» της Ferrari, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο Βρετανός ήταν πιο υπομονετικός.
«Περιστατικά σαν αυτά έχουν συζητηθεί συχνά στις επίσημες ενημερώσεις των οδηγών και έχει ξεκαθαριστεί ότι όποιος κόβει σε σικέιν, θα πρέπει να επιστρέφει πλήρως τη θέση και όποιο άλλο πλεονέκτημα είχε αποκτήσει. Αν ο Λιούις είχε στρίψει σωστά στο σικέιν, δεν θα μπορούσε να περάσει τον Κίμι στην πολύ μικρή ευθεία που ακολουθεί. Αυτή ήταν η γνώμη μου, αφού είδα το ριπλέι. Ίσως, αν ο Λιούις είχε περιμένει και προσπαθήσει να τον περάσει στην επόμενη ευθεία να ήταν διαφορετικά».
«Έκανα το σωστό οδηγώντας συντηρητικά»
Τέλος, ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στο Πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον, ενώ δήλωσε και στεναχωρημένος για την εγκατάλειψη του Ράικονεν!
«Τα πράγματα δείχνουν πολύ ενδιαφέροντα τώρα στο πρωτάθλημα, αφού είμαι μόλις 2 βαθμούς πίσω. Οδήγησα για να τερματίσω, έχοντας στο μυαλό μου τη βαθμολογία και έκανα το σωστό. Κέρδισα μια θέση μετά το ατύχημα του Κίμι, και μετά το τέλος του αγώνα, ανέβηκα ακόμα πιο ψηλά στην τελική κατάταξη. Όμως, έχουμε ακόμα 5 αγώνες μπροστά μας, οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά.
Πάντως, αν και είμαι χαρούμενος για τη νίκη, νιώθω στεναχωρημένος για τον Κίμι. Πριν έρθει η βροχή, ήταν σε διαφορετική κατάσταση από μένα, αφού πάλευε για τη νίκη. Ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι στην πρωτοπορία μιας κούρσας και να την χάνεις λίγους γύρους πριν από το τέλος. Είναι πολύ απογοητευτικό γι' αυτόν, ειδικά επειδή έκανε εξαιρετικό αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: