Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

1oς ΟΜΙΛΟΣ, Τσέλσι-Μπορντό, Ρόμα - Κλουζ

Τα δυο θεωρητικά φαβορί του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι και η Ρόμα αγωνίζονται στην έδρα τους. Η αγγλική ομάδα που προέρχεται από το θρίαμβο επί της Σίτι υποδέχεται την Μπορντό και η Ρόμα που γνώρισε την ήττα από την Παλέρμο αντιμετωπίζει στο Ολίμπικο την πρωτάρα Κλουζ.
1ος
Τσέλσι - Μπορντό
ΓΗΠΕΔΟ: Στάμφορντ Μπριτζ, Λονδίνο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πιέτερ Φινκ (Ολλανδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Αντριαν Ινια, Νίκι Σίμπερτ
Η περιπέτεια της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει συναντήσει ποτέ στα κύπελλα Ευρώπης. Η Μπορντό είναι μια κλασική γαλλική ομάδα που χάνει όταν αντιμετωπίζει αγγλική στο νησί και δεν καταφέρνει να νικήσει ούτε στον τόπο της.
Εχει αντιμετωπίσει τρεις φορές σύλλογο από την Αγγλία εκτός έδρας. Τη σεζόν 2006/2007 ηττήθηκε 3-0 από τη Λίβερπουλ στη φάση των ομίλων, το 1999/00 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη δεύτερη φάση των ομίλων και το 1998/99 1-0 από την Αστον Βίλα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Ο Σκολάρι μιλώντας για το παιχνίδι είπε χαρακτηριστικά: "Χρειάζεται να νικήσω. Η ομάδα μου χρειάζεται να νικήσει. Ο δρόμος μέχρι τον τελικό είναι δύσκολος και μακρύς. Ολες οι ομάδες είναι δύσκολες. Αυτή τη στιγμή η πιο δύσκολη είναι η Μπορντό. Γνωρίζω τα πάντα. Το επιτελείο μου ετοίμασε πολλά πράγματα για μένα".
Από την άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν τόνισε: Δεν έχουμε το ειδικό βάρος και τους παίκτες που διαθέτει η Τσέλσι, αλλά ένα από τα πιο γοητευτικά πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι ότι κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη, αν έχει την απαραίτητη επιθυμία. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια από τις τρεις-τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου".
Στο αγωνιστικό κομμάτι εκτός μάχης για τους Λονδρέζους είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος είναι τιμωρημένος, αλλά και οι τραυματίες Μίκαελ Μπάλακ και Εσιέν. Η Μπορντό από την άλλη πλευρά, έχει τιμωρημένους τους Ματί Σαλμέ και Μπενουά Τρεμουλίνας. Τραυματίες είναι ο Ζουσιέ και ο Σαϊβέ.
Ρόμα - Κλουζ
ΓΗΠΕΔΟ: Ολίμπικο, Ρώμη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιούρι Μπασκάλοφ (Ρωσία)
ΒΟΗΘΟΙ: Τίκχον Καλούγκιν, Αντον Αβεριάνοφ
Η θεωρία λέει ότι η Ρόμα έχει να φοβηθεί μόνο το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο και τίποτα περισσότερο. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, όμως, τρέμει στην ιδέα ότι οι παίκτες του θα υποτιμήσουν την πρωταθλήτρια Ρουμανίας. Αλλωστε, έχει να αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς.
Ο μέσος Σιμεόνε Περότα έχει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο ΖΟυάν δεν έχει ξεπεράσει το τραυματισμό του στους προσαγωγούς. Από την άλλη πλευρά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ντανιέλε Ρόσι, Φιλίπ Μεξές, Μίρκο Βούτσινιτς και Φραντσέσκο Τότι.
Ο Σπαλέτι μίλησε για το παιχνίδι και είπε χαρακτηριστικά: "Δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αν σκεφτούμε, όμως, τα τρία προηγούμενα χρόνια, τότε μπορούμε να θυμηθούμε αρκετές φορές που ήμασταν χειρότερα. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους τραυματίες".
Από την άλλη πλευρά, ο Τρομπέτα που προήχθη σε πρώτο προπονητή -πρόλαβε να κάνει και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα- πριν μερικές ημέρες, τόνισε: "Κάθισα στον πάγκο μόλις σε ένα παιχνίδι, αλλά η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη γιατί νικήσαμε.
Εϊναι μεγάλη μας τιμή που είμαστε εδώ, αλλά δεν ήρθαμε για να δούμε το Βατικανό και να πάρουμε αυτόγραφο από τον Τότι. Είμαστε εδώ για να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Γνωρίζω τη Ρόμα. Αλλωστε έχω διατελέσει και ασίσταντ στην ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο ματς με την Παλέρμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: