Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Μετράει η ουσία...

Ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων κατάφερε να φύγει και πάλι με τους τρεις βαθμούς από την Ξάνθη και να πετύχει το δύο στα δύο. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 1-0 της Skoda, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 72' με το... στήθος ο Ντιόγκο, το οποίο ήταν το "παρθενικό" του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά και προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η καλή τους αμυντική λειτουργία ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής τους έδινε αβαντάζ και τη δυνατότητα να δημιουργούν συνεχώς κινδύνους για την εστία του Νικοπολίδη. Ωστόσο δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Κατάφεραν όμως να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να τους απειλήσουν.
Σε ότι αφορά τους "ερυθρόλευκους" είχαν δύο μειονεκτήματα στο παιχνίδι τους. Δεν πίεζαν αρκετά και ψηλά και οι γραμμές απείχαν πολύ μεταξύ τους κάτι που είχε ως συνέπεια να μην μπορούν να αναπτυχθούν σωστά. Έτσι υποχρεώθηκαν να έχουν παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του α' σαρανταπενταλέπτου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τους σουτ με καλές προϋποθέσεις το έκαναν στο 33'...
Στο β' ημίχρονο ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να αλλάξει την τακτική του και περνώντας τον Στολτίδη στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε 4-2-3-1. Η αλλαγή αυτή βοήθησε τους φιλοξενούμενους που μπήκαν και με επιθετική νοοτροπία και κατάφεραν να περιορίσουν τους γηπεδούχους. Όμως μέχρι το 72' δεν είχαν τον τρόπο να βρούνε το δρόμο για τα δίχτυα του Λυμπερόπουλου.
Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο Γκαλέτι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντιόγκο, ο οποίος δεν είχε απειλήσει καθόλου, με το στήθος (;) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα στο σκορ.
Στα υπόλοιπα 18'+4' που απέμεναν, οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ούτε μία φορά τον τρόπο να απειλήσουν ουσιαστικά τον Νικοπολίδη, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να φύγουν από τα Πηγάδια με τους τρεις βαθμούς...
Ανυσηχία για Ντιόγο
Μπορεί ο Ντιόγο να σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού ωστόσο στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία για το αν ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα μπορέσει να αγωνιστεί και στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Νόρτζελαντ. Και αυτό γιατί ο Ντίογο έχει μια σύσπαση στο αριστερό δικέφαλο από το σαββατιάτικο ματς και την Κυριακή θα ξεκαθαρίσει εάν θα καταφέρει να ακολουθήσει την υπόλοιπη αποστολή στη Νορβηγία.
Εφερε Γάλλο αμυντικό...
Οι προσπάθειες της Σκόντα για την εξεύρεση ενός αριστερού μπακ, συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό και μετά τον αγώνα, οι ακρίτες, έφεραν στην Ελλάδα έναν Γάλλο ποδοσφαιριστή, προκειμένου να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή του. Οι εξελίξεις αναμένονται την Κυριακή χωρίς διαρρέει το παραμικρό σχετικά με τα στοιχεία του παίκτη.
Δηλώσεις των προπονητών
Ερνεστο Βαλβέρδε: "Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη στάθηκε πάρα πολύ καλά. Εμείς ήμασταν λίγο αργοί και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε αυτό στην αντεπίθεση. Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη έδρα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς στην αρχή, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε κάπως περισσότερες ευκαιρίες και βάλαμε και το ένα γκολ. Μετά το γκολ είχαμε την ευκαιρία να σφραγίσουμε τη νίκη μας με ένα δεύτερο γκολ, αλλά στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη πάλι μας δυσκόλεψε".
Στέλιος Κατρακυλάκης: "Αν δούμε την εικόνα του ματς, νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να μην είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη εβδομάδα, πήραμε ένα ματς που ο Πανιώνιος δικαιούταν κάτι παραπάνω, το ίδιο έγινε σήμερα εδώ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλό για εμάς. Είχαμε τέσσερα τελειώματα... Ο Ολυμπιακός μας απείλησε με ένα στημένο μία φορά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ισορροπημένο γιατί μπήκε σχετικά καλά ο Ολυμπιακός. Δεχθήκαμε ένα γκολ, θα πρέπει να το δούμε αν ήταν κανονικό ή όχι. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο τη φάση του πέναλτι που έκανε ο Παπαδόπουλος. Να τα δούμε στην τηλεόραση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: