Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Βέρντερ Βρέμης - Ανόρθωση

Βέρντερ Βρέμης - Ανόρθωση
ΓΗΠΕΔΟ: Βέζερσταντιον, Βρέμη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μάρτιν Κρίανς, Τομ Μέρφι
Η μεγάλη ώρα για την Ανόρθωση έφτασε. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσμπάγια αναμένεται να δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να το ευχαριστηθεί. Αντίπαλός της θα είναι η πολύ ισχυρή στην έδρα της, Βέρντερ Βρέμης
Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός, Τόμας Σάαφ, για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Θυμηθείτε ότι αυτή η ομάδα κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό ενώ πέρσι ο Ολυμπιακός μας κέρδισε 3-0. Παίζει κλειστά στην άμυνα, είναι δεμένη ομάδα, έχει αλληλοκάλυψη και αυτό την κάνει δυνατή. Εκτός από καλό σύνολο, έχει και καλές μονάδες που πρέπει να προσεχθούν.
Είμαστε σε καλό δρόμο και το δείξαμε στο παιχνίδι με την Κότμπους. Παίζουμε στο σπίτι μας και θέλουμε να προσφέρουμε κάτι καλό στον κόσμο μας. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε ομάδα και να πιστέψουμε στον εαυτό μας για να πετύχουμε κάτι καλό.
Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια ευκαιρία για τη Βέρντερ να συγκριθεί με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και να αποδείξει την δύναμή της στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Αλλο γερμανικό πρωτάθλημα, και άλλο Champions League. Ωστόσο πιστεύω πως όταν η ομάδα παίζει στο γήπεδο της εμείς καθορίζουμε το αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο αντίπαλος», είπε ο προπονητής της Βέρντερ Βρέμης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ντάνιελ Γένσεν... Χαίρομαι πολύ που θα παίξω στο Champions League. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από αυτή την διοργάνωση, διότι θα αγωνιστούμε απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης. Δεν γνωρίζω πολλά για την Ανόρθωση, μόνο ότι κέρδισαν 3-0 τον Ολυμπιακό και αυτό μας αναγκάζει να τους σεβαστούμε».
Δηλώσεις έκανε φυσικά και ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσμπάγια, ο οποίος ως παίκτης είχε αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τόσο με την ΑΕΚ όσο και με τη Νιούκασλ. «Δείξαμε και στο παρελθόν ότι μπορούμε να παίξουμε με μεγάλες ομάδες. Το ίδιο θα κάνουμε και την Τρίτη το βράδυ στο Βέζερστάντιον.
Είναι δύσκολο παιχνίδι όμως θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ολοι οι αγώνες μας στο Champions League θα είναι δύσκολοι όμως από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων θα τα δώσουμε όλα για το θετικό αποτέλεσμα.
Το ρόστερ της Ανόρθωσης είναι γεμάτο και υπάρχουν εξίσου αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να μπουν στο αρχικό σχήμα και να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Πριν από 20 χρόνια ήρθα και πάλι εδώ για τον αγώνα της Ντιναμό Τιφλίδας εναντίον της Βέρντερ, η οποία κέρδισε με 2-1, (1-1 στην Τιφλίδα). Γνωρίζω την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Βέζερστάντιον, που έχει όσα χρειάζεται μια ομάδα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο.
Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει διεθνείς παίκτες από διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου, Γερμανούς, Βραζιλιάνους, Σκανδιναβούς, που ως μονάδες μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με αυτά που είδαμε, η Βέρντερ έχει κάποιες δυσκολίες με τις κλειστές άμυνες, όταν όμως πετύχει γκολ ανεβάζει αμέσως απόδοση και πιέζει για 15-20 λεπτά, διάστημα όπου μπορούν να τελειώσουν ένα παιχνίδι. Ομως εμείς θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμιά ομάδα.
Ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, άγχος υπάρχει βέβαια, αλλά δεν είναι το ίδιο με τους προκριματικούς αγώνες. Ο Ντιέγκο είναι μεγάλος παίκτης αλλά δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας κάνει τη ζημιά. Δεν θα παίξουμε με έντεκα μαν-του-μαν, ούτε αντιποδόσφαιρο, θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε".
Τους παίκτης της Ανόρθωσης εκπροσώπησε ο Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι που τόνισε: Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Γερμανία. Μου αρέσει το γερμανικό ποδόσφαιρο. Είναι ιστορική στιγμή για μένα και για την ομάδα η συμμετοχή μας στο Champions League.
Ξέρουμε τη Βέρντερ και τους παίκτες που διαθέτει, και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γυρίσουμε στην Κύπρο με το καλύτερο αποτέλεσμα. Ημασταν άγνωστοι όμως πλέον γίναμε γνωστοί από την παρουσία μας στους προκριματικούς αγώνες με Ραπίντ και Ολυμπιακό».
Ο Γεωργιανός προπονητής, πάντως, αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ο Πρέντραγκ Οτσόκολιτς, ο Λάμπρος Λάμπρου, ο Γιάννης Σκοπελίτης και ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: