Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση (ή την Ραπίντ)ενώ ο Παναθηναϊκός που έχει ακόμα τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Τιφλίδα, θα κοντραριστεί για την είσοδο στους ομίλους με τη νικήτρια του ζευγαριού Σερίφ-Σπάρτα Πράγας.
Πριν δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με την Ανόρθωση για την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δέκα χρόνια αργότερα οι δύο ομάδας θα κοντραριστούν και πάλι, εκτός απροόπτου, για τον ίδιο θεσμό και τον ίδιο στόχο. Τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση με δύο νίκες. Τα παιχνίδια είχαν γίνει τις ίδιες ημερομηνίες με αυτές που θα γίνουν και φέτος, αλλά τώρα θα είναι διαφορετική η σειρά των παιχνιδιών.
Η πρώτη αναμέτρηση είχε γίνει στο "Σπύρος Λούης" 2-1 (12' Γιαννακόπουλος, 33' Λουτσιάνο - 64' Μιχαϊλοβιτς), ενώ τώρα θα γίνει στην Κύπρο και ο επαναληπτικός είχε γίνει στο στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος" 2-4 (35' Μιχάιλοβιτς, 80' Κριτσμάρεβιτς - 47' Γεωργάτος, 59' Τζόρτζεβιτς, 86' Τζόρτζεβιτς, 90' Γκόγκιτς), ενώ τώρα θα γίνει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Για να αλλάξει αντίπαλο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έλθουν τα πάνω κάτω στον επαναληπτικό του β' γύρου της προκριματικής φάσης τους Τσάμπιονς Λιγκ. Δηλαδή θα πρέπει η Ραπίντ Βιέννης να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 που είχε ηττηθεί στην Κύπρο.
Ο Ολυμπιακός ακόμα μία φορά είχε αγωνιστεί με κυπριακή ομάδα σε κύπελλα Ευρώπης. Ηταν με την Ομόνοια για το Κυπελλούχων το 1965. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν νικήσει εκτός με 1-0 και εντός είχαν έρθει ισόπαλοι με 1-1.
Ο Παναθηναϊκός μετά το 3-0 επί της Ντιναμό Τιφλίδας στο πρώτο παιχνίδι θα πρέπει να θεωρείται πως βρίσκεται στον γ' γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σερίφ-Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι έχουν το προβάδισμα, καθώς στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας επικράτησαν με 1-0.
Αν τελικά ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίσει την Σπάρτα Πράγας, θα είναι η δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2002 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους "πράσινους" να κατακτούν δύο φορές τη νίκη, 2-0 εκτός (39' Καραγκούνης, 71' Κωνσταντίνου) και 2-1 εντός (15' Κωνσταντίνου, 47' Κωνσταντίνου – 90' Κλάιν)

Τα ζευγάρια:
1. Ανόρθωση ή Ραπίντ Βιέννης - Ολυμπιακός
2. Γκιμαράες - Γκέτεμποργκ ή Βασιλεία
3. Σαχτιόρ - Ντομζάλε - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
4. Σάλκε - Ατλέτικο Μαδρίτης
5. Ααλμποργκ ή Μόντριτσα - Ρέιντζερς ή Κάουνας
6. Μπαρτσελόνα - Μπειτάρ ή Βίσλα Κρακοβίας
7. Λέφσκι Σόφιας - Αντερλεχτ ή Μπάτε Μπορίσοφ
8. Σταντάρ Λιέγης - Λίβερπουλ
9. Ιντερ Μπακού ή Παρτιζάν - Φενέρμπαχτσε ή ΜΤΚ
10. Τβέντε - Αρσεναλ
11. Σπάρτακ Μόσχας - Ντροχέντα ή Ντιναμό Κιέβου
12. Γιουβέντους - Τάμπερε - Αρμέντια
13. Μπραν ή Βέντσπιλς - Μαρσέιγ
15. Φιορεντίνα - Σλάβια Πράγας
16. Γαλατασαράι - Στεάουα
17. Παναθηναϊκός - Σερίφ ή Σπάρτα Πράγας


Oι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 12 ή 13 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 26 ή 27 του μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: