Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Το πρώτο του Μουρίνιο!

Το τέταρτο Σούπερ Καπ στην ιστορία της κατέκτησε η Ίντερ, επικρατώντας στον τελικό που έγινε στο «Σαν Σίρο» της Ρόμα με 6-5 στα πέναλτι, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έληξε 2-2 στην κανονική του διάρκεια και την παράταση. Ηταν το πρώτο τρόπαιο που κατακτάει ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των «νερατζούρι».
Τα γκολ
1-0 18ο Μουντάρι
1-1 59ο Ντε Ρόσι
2-1 83ο Μπαλοτέλι
2-2 90ο Βούτσινιτς
Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Στάνκοβιτς είχε δοκάρι για την Ίντερ, όμως ο Τότι τον μιμήθηκε στο 5ο πέναλτι που θα έδινε στη Ρόμα το τρόπαιο αν ήταν εύστοχο. Στη συνέχεια, ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε το πλασέ του Ζουάν και ο Ζανέτι ήταν ψύχραιμος χαρίζοντας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ιντερ.
Ο Μανσίνι, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Ρόμα, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους Ρωμαίους φιλάθλους ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προέδρου της Ρόμα, Φράνκο Σένσι, ο οποίος έφυγε πριν από μία εβδομάδα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπουρντίσο (90' Ρίβας), Καμπιάσο, Μάξουελ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Μουντάρι, Φίγκο (66' Μπαλοτέλι), Μανσίνι (71' Χιμένες), Ιμπραΐμοβιτς.
Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντόνι, Κασέτι, Μεξές, Ζουάν, Ρίισε (78' Τονέτο), Ντε Ρόσι, Ακουιλάνι (88' Οκάκα), Πισάρο, Περότα (86' Τότι), Μπαπτίστα, Βούτσινιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: