Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Σαν σε προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Ντιναμό Τιφλίδας με 3-0 και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" αν και στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασαν ταχύτητα δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους Γεωργιανούς. Σαλπιγγίδης (45', 74') και Ιβανσιτς (23') οι σκόρερ.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις του. Ο Νίνης με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Οβόνο να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια. Οι "πράσινοι" πίεζαν ψηλά κρατούσαν τους παίκτες της Ντιναμό Τιφλίδας στο μισό γήπεδο. Οι Γεωργιανοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν παραπάνω από δύο συνεχόμενες πάσες, ενώ πραγματοποίησαν πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Ο τεχνικός της Ντιναμό άλλαξε τα σχέδια του μόλις στο 19ο λεπτό, αλλά η εικόνα της ομάδος του δεν βελτιώθηκε.
Το γκολ ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει. Στο 23' ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Ιβανσιτς αμαρκάριστος με σουτ έβαλε τον Παναθηναϊκό οδηγό στο σκορ. Οι "πράσινοι" συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Οβόνο, καθώς οι Γεωργιανοί έκαναν συνεχώς φάουλ, ενώ η περιοχή ήταν γεμάτοι με αμυντικούς. Ο μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ήταν με σέντρες από τα άκρα, έτσι όπως επιτεύχθηκε το πρώτο τέρμα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός αύξησε το προβάδισμα του με τους Σαλπιγγίδη, Ιβανσιτς να αλλάζουν ρόλους. Ο Αυστριακός σέντραρε και ο διεθνής επιθετικός με σουτ έκανε το 2-0.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο τεν Κάτε έριξε στο παιχνίδι τους Χριστοδουλόπουλο, Γκάμπριελ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να γίνει πιο επιθετικός. Η Ντιναμό Τιφλίδας "κέρδισε" μέτρα στο γήπεδο, αλλά μόνο μία φορά απείλησε την εστία του Γκαλίνοβιτς. Στο 74' Ο Σαλπιγγίδης έκανε το 3-0 και έβαλε τέλος στα όνειρα των Γεωργιανών για θετικό αποτέλεσμα και πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: