Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Σούπερ Μάντζιος...άσχημο αποτέλεσμα!

Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης από δικά του λάθη και παρέμεινε στην τελευταία θέση του δεύτερου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός «προδόθηκε» από μία αδράνεια της άμυνας του, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στη Βέρντερ Βρέμης με το τελικό 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο και έχασε σημαντικό έδαφος στην μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA.
Οι «πράσινοι», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ-δώρο του διαιτητή και του βοηθού στους Γερμανούς, αντέδρασαν σωστά και έδειξαν χαρακτήρα. Έφτασαν στην ανατροπή με τα δύο ωραία γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου και κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους. Ατυχία ήταν το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 73΄ (αν γινόταν το 3-1 το παιχνίδι λογικά τελείωνε), το γκολ, όμως, που δέχτηκε η άμυνα του «τριφυλλιού» στο 83΄ από τον Αλμέιδα, δεν είναι ατυχία.
Σε ένα ακόμη παιχνίδι, φάνηκαν οι «αμυντικές αδυναμίες» του Παναθηναϊκού και είναι κρίμα να μην κερδίζει από τα δικά του λάθη, στην καλύτερη εφετινή του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ατομικό επίπεδο, θα σταθώ σε τέσσερις παίκτες. Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν ο MVP της ομάδας με τα δύο γκολ που πέτυχε και ταλαιπώρησε την άμυνα της Βέρντερ. Επέστρεψε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του και είναι στο χέρι του να καθιερωθεί στην 11αδα του Παναθηναϊκού και στην κορυφή της επίθεσης, στο 4-2-3-1 του Χενκ Τεν Κάτε. Οι ικανότητες του Μάντζιου είναι δεδομένες, η σταθερότητα του λείπει και πλέον έχει την χρυσή ευκαιρία να γίνει ο βασικός φορ της ομάδας, «υποχρεώνοντας» την διοίκηση να μην πάρει επιθετικό τον Ιανουάριο.
Ο Αλέξης Τζόρβας ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια και στο τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του (που ήταν και το πρώτο του στο Τσάμπιονς Λίγκ). Δεν φέρει ευθύνη για τα δύο γκολ και θα τολμήσω να γράψω, ότι επιτέλους ο Παναθηναϊκός βρίσκει έναν εξαιρετικό Έλληνα τερματοφύλακα και παράλληλα θα είναι «έγκλημα» του Χενκ Τεν Κάτε να τον αλλάξει, με την επιστροφή του Γκαλίνοβιτς (θυμίζω ότι ο Ολλανδός τεχνικός είχε δηλώσει ότι ο Τζόρβας θα πάρει την ευκαιρία για δύο ακόμη παιχνίδια).
Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού για 65΄ λεπτά με το γνωστό του πάθος, κουράστηκε στην συνέχεια καθώς προέρχεται από τραυματισμό και ήταν απώλεια για την ομάδα η αποχώρηση του, αφού θα μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του με την εμπειρία του.
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για ένα ακόμη παιχνίδι, δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Βραζιλιάνος μέσος αποκτήθηκε για να γίνει ο αρχηγός μέσα στο γήπεδο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και δεν κάνει τη διαφορά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν μη τι άλλο, ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες απαιτήσεις από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός καλείται τώρα να κερδίσει τη Βέρντερ στη Βρέμη για να ελπίζει σε πρόκριση. Το παιχνίδι στη Γερμανία θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη δοκιμασία στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο του Ρεκόμπα και πέντε ημέρες, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: