Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Τρίτη και φαρμακερή...

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η αναγκαιότητα για νίκη στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Βέρντερ Βρέμης είναι για τον Παναθηναϊκό δεδομένη. Στο -για μία ακόμη φορά- γεμάτο «Σπύρος Λούης», οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τους πρώτους τους βαθμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εάν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες για συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού. Σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και η κατάκτηση της τρίτης θέσης που μεταφράζεται με ενσωμάτωση στο κύπελλο UEFA, θα μοιάζει με όνειρο απατηλό.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, καλείται να φανεί πιστός στο ευρωπαϊκό του καθήκον, απέναντι σε μία ομάδα με χτυπητές αμυντικές αδυναμίες, αλλά συνάμα και με πηγαίο δημιουργικό ταλέντο. Μία ομάδα που βγάζει «φωτιές» από τη μέση και μπροστά, δημιουργώντας ακατάπαυστα φάσεις στα αντίπαλα καρέ και σκοράροντας με χαρακτηριστική ευκολία, εντός και εκτός έδρας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αφήνει πολλούς χώρους προς εκμετάλλευση...
Ο Τεν Κάτε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα που και πως πρέπει να χτυπήσει στις αδυναμίες του αντιπάλου και επισημαίνει διαρκώς ότι άκρως σημαντικό ρόλο θα παίξει η «μάχη» στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου αναμένεται να επιστρέψει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ως παρτενέρ του Μαρτσέλο Μάτος, αλλά και ο Γιώργος Καραγκούνης, που είναι σε θέση να αγωνιστεί για μεγαλύτερο διάστημα απ' ό,τι στην Τούμπα και εκτός απροόπτου θα είναι στο αρχικό σχήμα.
Δύο θέσεις στο κέντρο διεκδικούν ένας εκ των Μουν-Γκάμπριελ και Ρουκάβινα-Κλέιτον. Από εκεί και πέρα, η τετράδα στην άμυνα δύσκολα θα αλλάξει, καθώς τα πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ στην επίθεση σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Πλήρης ενημέρωση για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό υπήρξε την Τρίτη το μεσημέρι από τον Ευάγγελο Σαμαρά και την αγγλική εταιρία IMG προς τα μέλη του Δ.Σ. της "πράσινης" ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: