Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:¨ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΕΣ¨

Προσγειωμένοι, παρά τη σιγουριά όλων για την πρόκριση της Εθνικής στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ του Πεκίνου, και προσηλωμένοι στο εναρκτήριο παιχνίδι του Προολυμπιακού με το Λίβανο παρουσιάστηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, και οι διεθνείς Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νίκος Ζήσης και Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τρία 24ωρα πριν το πρώτο τζάμπολ του Προολυμπιακού, που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ (14-20 Ιουλίου).

Ο «δράκος» δεν προέβη σε αποκαλύψεις όσον αφορά την τελική 12άδα που θα μας εκπροσωπήσει στο τουρνουά, όπου η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου στις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να εξασφαλίσει ένα από τα τρία «εισιτήρια» που θα το «ταξιδέψουν» στο Πεκίνο.

Υπό το βλέμμα του προέδρου της FIBA Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου, πρώτος το λόγο στο πάνελ των ομιλητών πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ανδρέας Μιαούλης, ο οποίος είπε: «Ολα είναι έτοιμα οργανωτικά και αγωνιστικά. Οργανωτικά τα μετάλλια που έχει κερδίσει η χώρα μας είναι πάρα πολλά και είμαι σίγουρος ότι και αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί από επιτυχία. Από το τουρνουά "Ακρόπολις" είδαμε ότι η Εθνική είναι έτοιμη να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει. Η διάκριση είναι ορατή και καλούμε τον κόσμο να βρεθεί κοντά μας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Οργανωτικά, όπως και άλλες φορές, η ΕΟΚ θα κερδίσει άλλο ένα μετάλλιο. Οσον αφορά τη ζήτηση των εισιτηρίων, υπάρχει κίνηση και θέλουμε από τα ΜΜΕ να παρακινήσουν τον κόσμο να βρεθεί στο ΟΑΚΑ. Από την πλευρά μας ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι η Εθνική θα έχει καλή πορεία και εδώ και στο Πεκίνο».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος που μπήκε στο «στόχαστρο» των εκπροσώπων του Τύπου και, απαντώντας στην ερώτηση κατά πόσο η Εθνική έχει προσαρμοστεί στο νέο τρόπο παιχνιδιού, μετά τις απουσίες των Ντικούδη, Κακιούζη, Παπαδόπουλου και Χατζηβρέττα, τόνισε: «Εχουμε προσαρμοστεί. ’λλωστε ουδείς αναντικατάστατος και κάποια στιγμή κι εμείς θα τελειώσουμε από την Εθνική. Παίζουμε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Προσωπικά προτιμώ να νικάω από το να παίζω καλό μπάσκετ. Ελπίζω να συνδυάσουμε και τα δύο».

Όσο για το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν οι διεθνείς για να προετοιμαστούν, ο Νίκος Ζήσης είπε: «Η φετινή προετοιμασία ήταν σύντομη, αλλά είχε την ίδια έντονη διάθεση. Μπήκαμε γρήγορα στα φιλικά και η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Είμαστε έμπειροι και ξέρουμε ότι οι νίκες στα φιλικά δε σημαίνουν τίποτα. Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι θα πάμε σίγουρα στο Πεκίνο. Θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα και να πετύχουμε το στόχο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: