Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Η 16χρονη που... καρφώνει κι έχει τρελάνει τις ΗΠΑ

Τον προσεχή Απρίλιο συμπληρώνει τα 17 της χρόνια αλλά η ζωή της διαφέρει κατά πολύ με εκείνη των συνομήλικων κοριτσιών. Βλέπει τον κόσμο από τα 2.01μ. κι έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές όλων όσων ασχολούνται με το μπάσκετ στις ΗΠΑ. Ακούει στο όνομα Brittney Griner και οι ικανότητές της είναι τεράστιες.
Το 2006 πρωτοεμφανίστηκε στο προσκήνιο ως πρωτοετής του Nimitz (Houston) και από τις πρώτες της παρουσίες δεν δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει. Λόγω του μεγέθους του παπουτσιού που φοράει απέκτησε το "παρατσούκλι" "Big Foot" και οι εφιάλτες για τις αντιπάλους της, μόλις είχαν αρχίσει. Ολοκλήρωσε τη σεζόν ούσα η πρώτη σκόρερ της ομάδας της με 13 πόντους κατά μέσο όρο.
Σε 33 αγώνες στην κανονική περίοδο του κολεγιακού πρωταθλήματος η ομάδα της είχε ρεκόρ 26-7. Οι μέσοι όροι της Griner προκαλούν...ζαλάδα: 24,6 πόντοι, 12,4 ριμπάουντ, 5,7 κοψίματα και 1,7 ασίστ.
Στον πρώτο αγώνα των play-off άγγιξε το quadruple-double (29 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 11 κοψίματα, 9 ασίστ) οδηγώντας την ομάδα της στη νίκη με 60-28 επί του Westside High School!
"Κάνει πολύ καλή δουλειά, λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία της. Συχνά πυκνά υποπίπτει σε εύκολα φάουλ λόγω των κακών επιλογών της. Δούλεψε πολύ σκληρά το καλοκαίρι και πλέον παίζει σαφώς πιο έξυπνα και χρησιμοποιεί καλύτερα τα πόδια της", δήλωσε η προπονήτρια του Nimitz, Debbie Jackson.
Οπως είναι λογικό σε κάθε αναμέτρηση η άμυνα της αντίπαλης ομάδας προσαρμόζεται πάνω της και σχεδόν σε κάθε φάση που παίρνει τη μπάλα, έχει να αντιμετωπίσει διπλό και πολλές φορές τριπλό μαρκάρισμα: "Σε κάθε παιχνίδι με αντιμετωπίζουν με ζώνη. Μία αντίπαλος μπροστά μου κι άλλη μία από πίσω. Στην αρχή σάστιζα, αλλά έμαθα να το αντιμετωπίζω. Πλέον, δεν με ενοχλεί".
Το περασμένο καλοκαίρι, φορώντας τη φανέλα του AAU Houston Hotshots άφησε τους πάντες άναυδους καρφώνοντας τη μπάλα στο καλάθι. Εικόνα ασυνήθιστη για το επίπεδο των γυναικών, πόσω μάλλον για ένα κορίτσι 16 ετών. "Ολος ο κόσμος πήδηξε από τις θέσεις του και ζητωκραύγαζε", περιγράφει η Griner την αντίδραση του κοινού για το πρώτο της κάρφωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: